Моята приказна пътечка към конструирането и технологиите, за 4 възрастова група в детската градина

Налични:Изчерпан

8.81 лв.
Ако имате b2b отстъпка, влезте в профила си от тук


Познавателната книжка Моята приказна пътечка по Конструиране и технологии е част от програмната система Моите приказни пътечки, чрез

Изчерпан


Share it:

Познавателната книжка “Моята приказна пътечка” по Конструиране и технологии е част от програмната система Моите приказни пътечки, чрез която се реализират целите и задачите по образователно направление “Конструиране и технологии” в 4 подготвителна група. Книжката съдържа модели и материали за индивидуална и групова работа на децата и осигурява изцяло работата през учебната година. Предложеното образователно съдържание е подкрепено с изработването на повече от 50 различни изделия, които подпомагат реализирането на съдържанието по останалите направления. Книжката създава оптимални условия 6 – 7-годишните деца неусетно да усъвършенстват уменията си за възприемане на различни образи и да формират способности за изразяване на своята индивидуалност в конструктивното действие, което се очертава на няколко равнища. Те отразяват личния “почерк” на детето и могат да служат като показатели за развитието му. Равнищата са: Изграждане на ориентировъчна схема на конструктивното действие (което пряко е свързано с планиращата функция на дейността) Предпочитана стратегия на конструктивно действие (свързана с индивидуалните характеристики) Етапите за реализиране на конструктивната хипотеза (свързана с равнището на взаимозависимостите: образ – конструкция – функция. Практическата работа в изданието е насочена към анализ на снимки или схеми на модели и представени чрез образец указания за изработване на опростени изделия от познатата на детето среда – превозни средства, мебели и уреди, играчки, животни, герои от литературни произведения и др. В тази възрастова група е желателно децата да бъдат подпомагани в процеса на самостоятелно създаване на конструктивни хипотези и решения и оперирането с тях в практически и игрови ситуации. В книжката е разработена и система от диагностични задачи за установяване на входното и изходното равнище на представите и уменията на децата по образователното направление и за проследяване на степента на достигане за заложените в нормативните документи очаквани резултати.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Моята приказна пътечка към конструирането и технологиите, за 4 възрастова група в детската градина”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Custom Tab Content here.
Tail sed sausage magna quis commodo snasae. Aliquip strip steak esse ex in ham hock fugiat in. Labore velit pork belly eiusmod ut shank doner capicola consectetur landjaeger fugiat excepteur short loin. Pork belly laboris mollit in leberkas qui. Pariatur snasae aliqua pork chop venison veniam. Venison sed cow short loin bresaola shoulder cupidatat capicola drumstick dolore magna shankle.